K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Kodinhoito

Niksit

Ruoka ja juhlat
Niksit - 12875
Kun keität vettä vedenkeittimellä esim. teehesi, keitä samalla sitä vähän enemmän ja anna kiehua kunnolla. Sen jälkeen lopun veden voit kaataa tiskiharjan tai puhdistusliinan päälle lavuaarissa. Tulee samalla desinfioitua keittiövälineet. Käytännössä kokeillut laborantti Savosta
0 1 0
Käsityöt ja askartelu
Tuikkutelineet
niksi-396868_3833970566269_379616137_n.jpg
Tyhjistä tölkeistä voi askarrella tuikkutelineitä. Saa pimeisiin syysiltoihin lisää valoa :)
6 5 0
Kodinhoito
Lavuaarin puhdistus
Jos wc:n lavuaarin lika on erittäin pinttynyt kokeile puhdistamista ensin pesuaineella, jonka PH-arvo on matala. Jos sekään ei tepsi klorittia sisältävä erikoispuhdistusaine voi auttaa. Kannattaa kuitenkin testata ensin ainetta varovasti pienelelle alueelle ennen koko alueelle levittämistä.
2 8 0
Ekoniksit
Halpa suoja omenapuunrungoille
Suojaa nuoret omenapuut kuusenoksilla. Havunoksia, latvat alaspäin, laitetaan reilusti rungon ympärille ja narulla kiinni. Ei pääse jänikset rungon kimppuun eivätkä havut maistu niille muutoinkaan. Havut myös suojaavat keväällä runkoa liialta lämpenemiseltä auringossa ja estää sen halkeilua. Keväällä sitten vain otetaan narut irti ja korjataan havut pois. Helppo ja halpaa.
2 5 0
Piha ja mökki
Niksit - 16790
Nurmikko/kasvimaa happamoituu helposti. Kerää talteen kananmunan kuoret, huuhtele ne, anna kuivua ja murskaa. Valmis kalkki on levitettävissä! Säästyy paljon rahaa ja on todella järkevää kierrätystä.
0 3 0
Piha ja mökki
Ulkohuussi
Häiritseekö hajut ulkohuussissa? Häädä ne pistämällä vauhtia kompostoitumiseen eli lisää kuivikkeiden käyttöä. Jos vielä laitat kuivikkeet kannelliseen astiaan, niin kärpäset eivät pääse munimaan kuorikkeiden sekaan.
7 17 0
Haulla ei löytynyt tuloksia :(
Hups, jotain meni pieleen :(