Asuntomessuille menossa? – 6 syytä katsastaa Ainoakodin messutalo

Asuntomessuilla Lohjalla on esillä myös K-Raudoissa myytävän Ainoakodin messutalo Ainoa Fiksu 131. Se muuntuu rakentajiensa tarpeiden mukaan, ja siinä toteutuu myös moni muu uudesta omakotitalosta haaveilevan toive.

1. Kompakti koko

Uudet pientalot ovat 10-20 prosenttia pienempiä kuin vuosituhannen alussa. Tämä tuo talot myös hinnaltaan tavallisen palkansaajan ulottuville. Neljän huoneen ja keittiön Ainoakoti Fiksu 131 on yksitasoinen, ja siinä on neliöitä 90,5.

2. Kohtuullinen hinta

Kompaktin kokonsa vuoksi Ainoa Fiksu -messutalon hinta jää alle 250 000 euron, joten omakotiunelmasta voi oikeasti tulla totta.

3. Vastuulliset valinnat

Vastuulliset valinnat ulottuvat talon lämmitykseen ja sähköön. Ainoakodin messutalon lämmönlähde on ilmavesilämpöpumppu, ja talon ilmanvaihtokone mahdollistaa lämmön talteenoton. Talon sijainti messualueella mahdollistaa aurinkosähkön hyödyntämisen. Myös talon energiatehokas elementtirakentaminen on luontoystävällistä: elementtitehtaalla kierrätetään ja hyödynnetään liki kaikki jäte.  

4. Hyvä työhuone

Moni joutui etätöihin vuonna 2020 ja työskentelee osin kotoa käsin myös jatkossa. Tämä asettaa kodin työtiloille yhä enemmän vaatimuksia. Ainoa Fiksun kotitoimisto takaa työrauhan ja säästää aikaa työpisteen raivaamiselta päivän päätteeksi.

5. Kierrätystrendi sisustuksessa

Asumiselta toivotaan ratkaisuja, jotka kestävät aikaa. Kierrätystrendi näkyy muun muassa Ainoa Fiksu -messutalon lastenhuoneessa, jonka kalusteista iso osa on käytettyjä. Vanhat huonekalut luovat kodikkuutta uuteen taloon.

6. Erillinen pihasauna

Kotiin halutaan tiloja, joissa voi rauhoittua ja palautua. Ainoakodin messutalossa on terassin päärakennukseen yhdistämä erillinen pihasauna. Se tuo asumiseen joustavuutta, sillä 19,5 neliön rakennuksessa on yöpymistilaa vieraille tai itsenäistyvälle teinille.

Ainoa Fiksu -talon rakennuttaa K-Rauta-kauppias Petri Lappalainen K-Rauta Merituulesta Espoosta. Sisustuksesta vastaavat stailisti Anna Biström ja kuvittaja Kaisa Kartela. Talon väri- ja pintamateriaalisuunnitelman on tehnyt Karoliina Lantto. Keittiön on suunnitellut Tanja Karhu K-Rauta Merituulesta.

JULKAISTU   29.6.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?