K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Joulun alku on mielentila

Joulun alku on mielentila

Henkilöt
Joulu edustaa juuri sitä turvaa ja lämpöä, jota me tässä ajassa tarvitsemme, kertoo Ari Sääksmäki pääkirjoituksessaan.

JOULUUN VALMISTAUTUMINEN ALKAA meidän perheessä jo lokakuussa Silakkamarkkinoilta. Silloin hankimme joulusinapin. Tänä vuonna mukaan lähti kökarilaisten kalastajien herkkusinappi. Sinappi onkin ainoa päällyste, joka meidän perinteiseen joulukinkkuumme tulee. Kinkun paistaminen puolestaan alkaa aatonaattona, mielellään jo aamulla. Kyseessä on koko päivän kestävä ohjelmanumero, joka huipentuu lämpimän kinkun maisteluun. Perinteet tekevät siis joulun meidänkin perheessä.

Tänä jouluna perinteet saattavat näkyä monessa kodissa aiempaa vahvemmin. Epävarmat ajat usein voimistavat nostalgiankaipuutamme, ja joulu edustaa juuri sitä turvaa, lämpöä ja inhimillisyyttä, jota me tässä ajassa tarvitsemme. Tälle joululle ennustamme lisäksi entistä tarkempaa ruokien suunnittelua ja harkitsevampaa ostamista.

K-kaupoissa olemme varautuneet tähän tuomalla jouluherkkuja tarjouksiin pitkällä aikavälillä ennen joulua, etsimällä valikoimiin herkkujen lisäksi erityisen edullisia tuotteita ja valmistautumalla siihen, että moni haluaa fiilistellä joulua tavallista pidempään. Sillä kun joulu ei tarkoita vain muutamaa päivää tai viikkoa, myös sen tuomasta tunnelmasta ja rauhasta voi nauttia niin kauan kuin haluaa. Siihen on siis syynsä, että joulutuotteita tulee kauppoihin jo varhain: moni aloittaa esimerkiksi glögikauden jo lokakuussa. Tässä pimeässä maassa se on hyvin ymmärrettävää.

Me K-kaupoissa haluammekin tarjota jokaiselle suomalaiselle juuri omiin toiveisiin, jouluperinteisiin ja omalle kukkarolle sopivan joulun.

Kuka hän on

Ari Sääksmäki, K-Citymarket-ketjun johtaja ja perheen jouluruokavastaava.

Lapsuuden jouluruokasuosikki

Lipeäkala. Sen ääreen pysähdyimme aina hartaudella.

Vinkki jouluruokiin

Laatikot voi tehdä kokonaan itse, käyttää kaupan soseita tai ostaa valmiina. Kaikki toimii!

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 0 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Miten eroon pikkukärpäsistä?
Mitä pikkukärpäset haluavat? Nestettä. Narraa niitä ruokaöljyllä. Voit pyyhkiä hyllyn kukkien ympäriltä öljyllä. Tai laittaa öljyä esim limsapullon korkkiin. Voitelin lukulampun kupun reunan myös sillä. Jäävät takuulla kiinni.
2 0 0
Leipää ne ovat murusetkin
Ruokahävikin minimointi on nyt trendi. Leipäpussien pohjalla on aina leivänkuoren muruja, siemeniä, jyviä, ryynejä. Mikset keräisi niitä talteen! Kun leivät tai sämpylät on syöty niin kaada leipäpussiin kertyneet murut esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin. Niinpä sinulla on kohta hyvää lisämaun antajaa esimerkiksi sämpylätaikinaan tai vaikka jauhelihamureketaikinaan.
1 7 0
Kerää muuttolinnuille pesätarpeet
Nyt on korkea aika alkaa kerätä pyykinkuivurista tullutta vaatenukkaa talteen, sillä kohta muuttolinnut palaavat pesimäalueilleen meitä ilahduttamaan, ja ne tarvitsevat pesiinsä lämmönpitävää pehmikettä. Myös lyhyet langanpätkät ovat kysyttyä tavaraa unohtamatta koiran- ja kissankarvoja, nekin menevät suureen tarpeeseen.
2 3 0
Turvallisesti pilkille
Pilkille lähtiessä eivät jäänaskalit unohdu, kun sujautat ne sukkauhousujen lahkeisiin ja sukkahousut kaulalle roikkumaan.
1 1 0
Kaikki keitto talteen
Jääkö keittoa syödessä aina lopuksi lientä paljon lautaselle? Lusikoi viimeisetkin sattumat suuhun varovasti ja ime pillillä liemen loppu.
3 1 0
Hyödynnä vanhaksi menneet strösselit
Strösselit koruiksi
Onko strösseleitä mennyt vanhaksi? Käytä ne lapsesi Gemex-korujen koristeina.
1 3 0