Suihkuta uusiin kenkiin suojasuihke. Se pidentää kenkien käyttöikää ja antaa niille kevyen kosteussuojan poistamatta kuitenkaan kengän hengittävyyttä. Suihkeen ansiosta kengän puhdistaminenkin on helpompaa.

Toista suojasuihkekäsittely säännöllisesti, jotta tennarit pysyvät hyvässä kunnossa.

Jos käytät suojasuihketta säännöllisesti, voit poistaa pinen lian ja pölyn tennareiden pinnalta esimerkiksi kosteuspyyhkeellä.

Voit pestä useimmat tennarit pesukoneessa. Muista asettaa kenkiin tuki pesun jälkeen, jotta ne kuivuvat oikeaan lestiin. Älä käytä huuhteluainetta, kun peset tennareita ja lenkkareita.

Jos kuitenkin tennarien liitoskohdat tuntuvat herkiltä puhdista säännöllisesti toisin tavoin:

  • Puhdista tennarit hammastahnan ja tiskiaineen sekoituksella. Tämä on valkoisten tennareiden pelastus. Hankaa seosta sienellä tai pehmeällä harjalla likaisiin kohtiin, pyyhi sitten kostealla rätillä ja anna kenkien kuivua ennen käyttöä.

  • Valkaisuaine vaaleisiin kumipohjiin auttaa poistamaan pinttyneen lian. Hiero valkaisuainetta vanulla tai pyyhkeellä kumipohjien likaisiin osiin. Käytä aina hansikkaita käsitellessä voimakkaita puhdistus- ja valkaisuaineita. Pyyhi kengät lopuksi puhtaalla kostetulla pyyhkeellä tai rätillä.