K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Testaa säästätkö sähköllä

Testaa säästätkö sähköllä

Kodin talous
Kiinnostaisiko sähköautoiluun siirtyminen? Käyttövoimalaskuri kertoo, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla autosi ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon.

Volkswagenin käyttövoimalaskurilla voit vertailla sähköautojen sekä bensiini-, diesel- tai kaasuauton kuluja toisiinsa. Laskuri kertoo myös siitä, millaisissa lukemissa erilaisten autojen kulut liikkuvat.

1. Surffaile verkkosivuille ja täytä käyttövoimalaskuriin vuosittain ajamasi kilometrimäärä ja prosenttiosuus, jonka arvioit voivasi siitä ajaa sähköllä. Täyssähköautoilijalla prosenttiosuus on tietysti sata, ladattavaa hybridiä harkitsevalla jotakin 0–100 prosentin välillä. Lopuksi klikkaa arvio siitä, kuinka suuri osa auton latauksista tapahtuisi kotona ja julkisissa latauspisteissä, kuten esimerkiksi K-Lataus-verkoston pisteissä.

2. Voit vertailla laskurilla Volkswagenin täyssähköautomallien (ID.3, ID.4, ID.5 ja e-up!) sekä lataushybridimallien (Golf, Passat, Arteon Shooting Brake, Tiguan ja Touareg) kulutusta Volkswagenin uusien polttomoottoriautojen kulutukseen. Halutessasi voit myös naputella laskuriin oman autosi käyttövoiman ja keskikulutuksen. Näin näet, miten autosi pärjää polttoainekuluissa uudelle täyssähköautolle tai ladattavalle hybridille.

3. Laskuri hyödyntää laskennassa Volkswagenin automallikohtaisia polttoaineen ja sähkön keskikulutustietoja. Polttoaineille ja sähkölle on määritelty hintatiedot laskuriin valmiiksi, joten huoltoasemalla ei tarvitse käydä kurkkaamassa päivän hintaa. Voit halutessasi päivittää tietoja syöttämällä laskelmaan vaikkapa oman sähkösopimuksesi hinnan.

4. Laskurin tuloksena näytölle putkahtaa summa, jonka voit vuosittain säästää valitsemalla polttomoottoriauton sijaan ladattavan hybridin tai täyssähköauton. Esimerkiksi 20 000 kilometrin ajomäärällä täyssähköinen Volkswagen ID.4 keventää kuskinsa käyttövoimakuluja 2 100 euron edestä uuteen bensiinikäyttöiseen Volkswagen Tiguaniin verrattuna. Vertailtavien autojen vaihtaminen käyttövoimalaskuriin onnistuu parilla hiiren klikkauksella.

5. Käyttövoimalaskurin avulla saat suuntaa-antavan käsityksen siitä, mikä käyttövoima ja automalli voisivat tarjota taloudellisimman vaihtoehdon käyttötarpeeseesi. Se ei ota huomioon autoilun muita kuluja, kuten huolto- ja vakuutusmaksuja, tai vuotuisia ajoneuvoveroja. Sähköllä ajaminen tuo monesti kuitenkin helpotusta myös muihin auton käyttökuluihin.

Esimerkiksi Volkswagenin täyssähköautolla määräaikaishuoltoon tarvitsee ajaa vain kahden vuoden välein ilman kilometrirajaa, kun bensiini- ja dieselauto kaipaavat huoltamista tiheämmin.

Asiantuntijana K-auton Jukka Pulkkinen, joka on Volkswagen-henkilöautojen tuoteryhmäpäällikkö.

Kokeile käyttövoimalaskuria: Volkswagen.fi/fi/sahkoautot.html

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 18 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Miten eroon pikkukärpäsistä?
Mitä pikkukärpäset haluavat? Nestettä. Narraa niitä ruokaöljyllä. Voit pyyhkiä hyllyn kukkien ympäriltä öljyllä. Tai laittaa öljyä esim limsapullon korkkiin. Voitelin lukulampun kupun reunan myös sillä. Jäävät takuulla kiinni.
2 0 0
Leipää ne ovat murusetkin
Ruokahävikin minimointi on nyt trendi. Leipäpussien pohjalla on aina leivänkuoren muruja, siemeniä, jyviä, ryynejä. Mikset keräisi niitä talteen! Kun leivät tai sämpylät on syöty niin kaada leipäpussiin kertyneet murut esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin. Niinpä sinulla on kohta hyvää lisämaun antajaa esimerkiksi sämpylätaikinaan tai vaikka jauhelihamureketaikinaan.
1 7 0
Kerää muuttolinnuille pesätarpeet
Nyt on korkea aika alkaa kerätä pyykinkuivurista tullutta vaatenukkaa talteen, sillä kohta muuttolinnut palaavat pesimäalueilleen meitä ilahduttamaan, ja ne tarvitsevat pesiinsä lämmönpitävää pehmikettä. Myös lyhyet langanpätkät ovat kysyttyä tavaraa unohtamatta koiran- ja kissankarvoja, nekin menevät suureen tarpeeseen.
2 3 0
Turvallisesti pilkille
Pilkille lähtiessä eivät jäänaskalit unohdu, kun sujautat ne sukkauhousujen lahkeisiin ja sukkahousut kaulalle roikkumaan.
1 1 0
Kaikki keitto talteen
Jääkö keittoa syödessä aina lopuksi lientä paljon lautaselle? Lusikoi viimeisetkin sattumat suuhun varovasti ja ime pillillä liemen loppu.
3 1 0
Hyödynnä vanhaksi menneet strösselit
Strösselit koruiksi
Onko strösseleitä mennyt vanhaksi? Käytä ne lapsesi Gemex-korujen koristeina.
1 3 0