Paakirjoitus Mika Timonen Milka Alanen

Voiko verkossa syntyä oikeita tarinoita?

"Asiakkaiden kanssa jaetut tarinat ja kokemukset ovat kauppiaan tärkein oppi", sanoo Mika Timonen Pirkan pääkirjoituksessa.

MEILLÄ EASTONIN K-Citymarketissa on kokeilu, jossa asiakkaalle annetaan kahvilipuke, mikäli jokin asia ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Tavoitteena on ylittää asiakkaan odotukset. Samaa tavoittelemme esimerkiksi kalatiskin runsailla äyriäis- ja simpukkavalikoimilla.

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan kivijalkamyymälän lisäksi palvelemme asiakkaitamme verkkokaupassa. Olen miettinyt, miten voimme tarjota enemmän elämyksiä myös verkossa. Siellä ei voi ilahduttaa asiakasta leipomon tuoksuilla tai esitellä hyllypäädyssä juuri meidän kauppaamme etsittyjä päijäthämäläisten pientuottajien tuotteita.

Asiakkaiden kanssa jaetut tarinat ja kokemukset ovat kauppiaan tärkein oppi.

Verkossa asiakkaan odotukset voi toki ylittää toisin: hedelmät on valittu ehkä jopa huolellisemmin kuin asiakas itse jaksaisi, ja kalojen ja lihojen päiväykset yltävät pitkälle tulevaisuuteen. Jokainen palaute hoidetaan äärimmäisen huolellisesti.

Kaupassa vaihdamme asiakkaiden kanssa tarinoita joka päivä. Yhden asiakkaan kanssa keskustelen Brexitistä, toisen kanssa käymme läpi maidon hinnan ja lasten kuulumiset. Miten tämä onnistuu verkossa?

AIOMME KOKEILLA henkilökohtaista verkkopalvelua lähettämällä jatkossa tuotteet keräilleen henkilön terveiset tilauksen mukana. Voimme tulevaisuudessa tarjota myös enemmän oman henkilökuntamme neuvoja videomuodossa vaikkapa simpukoiden valmistamiseen. Ja ehkä voimme jatkossa miettiä yhdessä asiakkaan kanssa toimitustarpeet koko kuukaudeksi kerrallaan?

Uskon vakaasti, että asiakkaiden kanssa jaetut tarinat ja kokemukset sekä palautteet ovat kauppiaan tärkein oppi. Niihin aion keskittyä tulevaisuudessakin.

Kauppias Mika Timonen, K-Citymarket Easton

Lue lisää Pirkan pääkirjoituksia

JULKAISTU   29.1.2019TEKSTI   Mika TimonenKUVAT   Milka Alanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?