K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Pane pää hommiin!

Pane pää hommiin!

Terveys
Uuden taidon opettelu on parasta aivojumppaa. Kaikenlainen pinnistely kieliopinnoista samban askelkuvioihin pitää aivot virkeinä.

Opettele soittamaan

Harmittaako, että et ikinä opetellut soittamaan mielisoitintasi? Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella soittamaan vaikka ukulelea – tai verestää vanhoja taitoja ja opetella uusia biisejä. Mikä voisi olla hauskempaa aivotreeniä kuin musisointi! Laulutaitojasi voit treenata JBL PartyBox On-The-GoBluetooth -kaiutinsetin avulla.

Koko Wasgij-palapeli

Jos sudokut eivät nappaa, kokeile koota 1000 palan Wasgij-palapeli! Wasgij-palapelissa ei koota pakkauksessa olevaa kuvaa, vaan ratkaistaan ongelmia ja mietitään, miltä kuva näyttää esimerkiksi jonkin mysteeritapahtuman jälkeen. Wasgij-palapeli on varsinaista aivojumppaa.

Treenaa tanssiaskelia

Tanssiminen parantaa koordinaatiota, vähentää stressiä ja kohentaa tasapainoa. Tanssin aivoterveyttä parantavien vaikutusten on todettu näkyvän jopa ikääntyneiden tanssinharrastajien aivokuvissa. Alkuun pääset laittamalla musiikin soimaan ja nousemalla sohvalta ylös! Motivoi itseäsi uusilla treenitossuilla ja -paidalla. Osta treenikaverillesi Spotify-lahjakortti, ja voitte tehdä soittolistoja itse tai valita valmiista listoista. Kuuntele musiikkia tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella niin online- kuin offline-tilassa.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 4 )
Niksi-Pirkka
Apu lähellä
Pidä aina pieni pino käsipyyhkeitä keittiön siivouskomerossa tai kaapissa. Näin sinulla on apu lähellä, jos vesilasi kaatuu tai tarvitsee vaihtaa käytetty pyyhe puhtaaseen. Aikaakin säästyy, kun ei tarvitse lähteä hakemaan pyyhettä liinavaatekaapista.
0 0 0
Tärkeiden papereiden hävitys
Oletko hävittämässä esim. hetun sisältäviä papereita? Liota niitä vesiämpärissä esim. yön yli. Papereista on helppo tehdä tiivis pallo, joka on kätevä hävittää.
0 1 0
Kätevä reppu kauppareissulle
Pirkan muovipussit toimivat kätevästi myös selkäreppuna.
0 0 0
Lisää saippuaa
Jos saippuan maku tuntuu astioissa vaikka kuinka huuhtelisi, laita lisää saippuaa ja tiskaa toisen kerran. Syynä on ohut rasvakerros, johon pieni määrä saippuaa liukenee, mutta määrä ei riitä pesemään rasvaa pois.
0 0 0
Tunikan helma piiloon
Jos haluat tunikan helman takin alle piiloon, pujota vyötärölle kuminauhalenkki ja nosta pusero lenkin avulla ylös.
0 1 0
Roosanauhat hyötykäyttöön
Hyödynnä vanhat roosanauhat sekä kankaiset festarirannekkeet ja ompele niistä pyyhkeisiin ripustuslenkkejä. Samalla muistot pysyvät tallessa.
0 3 0