K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse seisomatyöpöytä

Tee itse seisomatyöpöytä

Tee itse
Ainakin osa työpäivästä on hyvä tehdä­­ seisten. Helposti toteutettava seisomatyöpiste parantaa etätyön ergonomiaa kotona. Näin sen teet!

Näitä tarvitset

 • 3,6 m höylättyä 45 × 120 mm:n lankkua
 • 4 m höylättyä 45 × 95 mm:n lankkua
 • 1,95 m höylättyä 45 × 45 mm:n rimaa
 • Akkuporakone FXA 18V-L XCLICK
 • 60 mm:n ja 35 mm:n yleisruuveja
 • Käsisaha PROF 550 mm
 • Mitta, lyijykynä, suorakulma, hiekkapaperia
 • Maalisivellin PROF 70 mm sisäpinnoille
 • Empire kalustemaali 0,9 l sävytettynä, sävy S427 Lumo1

Tee näin:

 1. Mittaa 45 × 120 mm:n laudasta neljä 900 mm pitkää kappaletta ja piirrä leikkauskohtiin sahausmerkit suorakulmaa apuna käyttäen. Näistä tulee pöydän kansiosa. Sahaa osat ja hio päädyt.

 2. Mittaa 45 × 95 mm:n lankusta neljä 1000 mm pitkää kappaletta suorakulmaa apuna käyttäen. Sahaa ne ja hio päädyt. Näistä tulee pöydän jalat.

 3. Mittaa rimasta kuusi 320 mm pitkää kappalettaja sahaa ne. Kahdesta tulee pöydän jalkojen alaosan tukirimat, neljästä tuet pöydän jalkojen kiinnityskohtaan pöytälevyn alle.

 4. Aseta pöydän kannen laudat rinnakkain. Mittaa molemmista päätyreunoista 10 cm ja tee kohtaan merkit pöytälevyn ylä- ja alaosaan. Mittaa 5 cm pöytälevyn ala- ja yläreunoista ja tee merkit. Näihin kohtiin tulevat uloimmat jalkaa tukevat rimat.

 5. Ruuvaa rimat kiinni merkkien kohdalle pöytälevyn kumpaankin päähän lyhyemmillä ruuveilla tasavälein niin, että ruuvit kiinnittävät samalla pöydän kansiosan lankut tukirimaan.

 6. Käytä 45 × 95 mm:n lankkua apuna toisen tukiriman paikan merkitsemiseen riman vieressä niin, että pöydän jalka asettuu tiivisti rimojen väliin. Ruuvaa rima kiinni samoin kuin edellinen. Toista sama toisella puolella.

 7. Pidä pöytä vielä ylösalaisin ja aseta ensimmäinen pöydänjalka paikalleen rimojen väliin. Tee rimaan poralla ruuvinreikä ja ruuvaa jalka kiinni. Toista sama kaikille neljälle jalalle.

 8. Ruuvaa sen jälkeen kaksi tukirimaa pöydän jalkojen alaosaan noin 300 cm lattiasta. Tee taas rimoihin ruuvinreiät poralla ennen ruuvaamista.

 9. Maalaa pöytä ja anna kuivua.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta. By Rydens Bazar -valaisin 119 €, Cello Mesh -paperikori 9,99 € ja Cello-metallijakkara 44,95 €, K-Rauta. Myhome Ilja -tarjoilulautanen 19,95 €, myhome Elia -muki 4,99 €, myhome Line -ruukut alkaen 6,99 € ja Hemtex 24h Pricken -lehtikotelo 5,90 €, K-Citymarket

Katso lisää DIY-ideoita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 11 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0