K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse suloinen joulukylä

Tee itse suloinen joulukylä

Tee itse
Puusta tehdyssä joulukylässä on lumihuippuiset vuoret ja suloiset pienet talot. Joulukylä sopii myös lahjaksi niin aikuiselle kuin lapsellekin.

Vuorien ja talojen muodot voit suunnitella oman mielesi mukaan. Valitsemalla taloihin liitutaulumaalin saat niihin pinnan, johon voit piirtää ikkunoita tai muita kuviota.

Nämä tarvitset:

Tee näin:

  1. Luonnostele vanerille tai laudalle talojen ja vuorten muodot viivottimen ja lyijykynän avulla.

  2. Sahaa luonnostelemasi muodot käsisahalla tai pöytäsirkkelillä.

  3. Hio kappaleiden reunat tasaisiksi hiekkapaperilla.

  4. Maalaa talot ja vuoret haluamallasi tavalla. Voit maalata osan muodoista myös liitutaulumaaleilla, jolloin voit piirtää niihin liiduilla ikkunoita, ovia ja muita kuvioita sekä vaihdella tyyliä.

Tarvikkeet K-Rauta

Löydä lisää DIY-ohjeita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 2 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Lumikengät
Jos tennis-innostus on päässyt hiipumaan, tee vanhoista tennismailoista lumikengät. Siteiksi käy vaikka minisuksien siteet tai irtohihnat.
2 1 0
Pakastustölkit
Leikkaa pestyt maitotölkit hieman matalammiksi ja tee niihin läpät, jotka taitat kanneksi. Näihin on hyvä pakastaa keitot, marjat ja tehdä vaikka kesäjuhliin jäämöykky booliin. Nämä "tiiliskivet" eivät vie turhaa tilaa pakkasessa.
0 1 0
Avatun viinipullon korkki takaisin
Avattuun viinipulloon on haastavaa saada kunnolla korkki takaisin. Korkkisen korkin saa paikoilleen leivinpaperin avulla. Laita pieni leivinpaperin pala korkin ympärille ja työnnä takaisin pulloon. Näin viini säilyy parempana esim. seuraavaan päivään.
0 1 0
Käsidesiä ostoskärryyn
Kun ruokakauppaan mennessä painat kaupassa olevasta desipullosta suihkun käsillesi, sitä tulee usein niin reilusti, että kädet ovat märkänä. Pyyhkäise kädet ostoskärryn käsitankoon, niin sekin puhdistuu samalla.
0 2 0
Vaatekaapin organisointia
Säästä uusien vaatteiden kauniit pahvilaput ripustusnauhoineen ja pääntieltä irti leikatut satiininauhat. Tee niistä henkariin ripustettavia kestomuistilappuja: silitettävä, korjattava, pestävä, tuuletettu jne. Vaatteet pysyvät aina käyttökuntoisina, ja jo hankittuja vaatteita oppii arvostamaan enemmän. Toimivat myös kirjanmerkkeinä.
0 1 0
Uusi tapa levittää kasvovoide
Levitä kasvovoiteet sormien sijasta kokonaan kämmenselkien avulla. Saat arvokkaat tehoaineet hellimään talven kuivattamia käsiä, ja sormenpäät jäävät puhtaiksi esim. puhelimen ja näppäimistön käyttöä varten.
1 1 0