festariniksit Getty Images

TOP10-niksit festareille

Menossa festareille? Ilman niksejä? Ei hätää, Niksi-Pirkka keräsi suomalaisten parhaat kikat.

Niksi-Pirkka kokosi kesän parhaat festariniksit! Rock! Rock! (Till You Drop).

1. Mummokärryllä perille

Festarikävijällä on usein enemmän tai vähemmän raahattavaa leirintäalueelle. Rullilla kulkeva kauppakassi on oiva apuväline, sillä siihen mahtuu paljon tavaraa ja sen päälle voi vielä köyttää kassia ja telttapussia. Ei enää raahaamisesta kipeitä hartioita eikä matkaa pitkittäviä lepotaukoja!

2. Teltta pystyyn

Vanhat tikkataulun tikat ovat hyviä teltan kiinnitystappeja. Värikkäät tikat erottuvat maastossakin.

3. Ruisrock-innovaatio

Leikkasin farkkuni Ruisrockiin shortseiksi ja keksin, että lahkeesta saa minuutissa kätevän festaripussin. Tee puntin vahvistuksen puolelle kaksi vyöreikää veitsellä, ja sido festarihuivilla tai narulla pussin pohja. Ruisrockissa tämä keksintö osoittautui hyödylliseksi ja pidin siellä juomapulloa, kameraa ja röökejä (suomeksi "terveellistä naposteltavaa", toim. huom.).

4. Festareilla paistaa aina aurinko

Festareille kannattaa ottaa mukaan vaihtosukat ja muovikasseja. Jos saappaat ja sukat kastuvat, vaihda kuivat sukat jalkoihin ja laita niiden päälle muovikassit, niin jalat pysyvät lämpöisenä kastuneissa kumisaappaissa ja et vilustu.

P.S. Toim. huom.: Niksin lähettäjä oli käyttänyt alussa koodinimeä "kalastusretki", käänsin termin suomeksi.

5. Pikapesukone

festariniksit pesupussi

Laita pesuaine, vesi ja vaate vaikka leipäpussiin. Liota, ravistele, vello ja huuhtele.

6. Festarituoppiteline

Festareilla heppoiset tuopit sattuvat kaatumaan oikein urakalla nurmikon päällä. Matala pahvilaatikko tai tyhjä kaljalava pelastaa! Tee harpilla ympyröitä pahvilaatikkoon ja leikkaa reiät. Yhteen laatikkoon saa mahtumaan 5-10 reikää asettelun mukaan. Eipähän kaadu juomat ja teline ei paljoa paina matkassa mukana.

7. Päivällä päälaelle?

Jos kesäyön valo häiritsee uniasi, sido paksut sukkahousut silmillesi ja taittele housun vyötäröosasta unimaski.

8. Connecting people

Festareilla ja muissa kesätapahtumissa on usein puhelinverkot jumissa, ja viesteillä kestää aikansa päästä perille. Näppäile alkuun viestin oikea lähettämisaika, niin vältät monta väärinymmärrystä.

9. Misä mun kolmipyörä o?

Omaa polkupyörää on toisinaan hankala löytää kymmenien, jopa satojen pyörien joukosta festarialueen pyöräparkista tai muussa massatapahtumassa. Sido etuhaarukan pystyputkeen tai tavaratelineen/takahaarukan paikkeille pystyyn retkikoon teleskooppivapa. Kiinnitä nippusiteillä tai lujalla teipillä. Kun jätät pyörän parkkiin, vedä vapa pitkäksi pystyyn ja kiinnitä päähän vaikka kirkas huivi. Näin löydät oman pyöräsi helposti.

10. Muistot käyttöön

Tee pyyhkeeseen ripustuslenkki vanhasta festarirannekkeesta.

Kaikki nikseistä

JULKAISTU   17.6.2019TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images ja lukija

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?