K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Henkilöt
− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

”Lapsuudenkodissani oli aina Marimekkoa. Äitini ompeli minulle pussilakanan Juhannusruusu-kankaasta, kun olin 3-vuotias. Muistan, miten tunsin oloni prinsessaksi peiton alla. Leikimme siskoni kanssa pienillä eläimillä toisen Marimekko-kankaan päällä, jossa oli kasveja.

Suunnittelijana inspiroidun ympäristöstäni ja ihmisistä siinä. Kiinnostun varsinkin heistä, joilla on rohkea, omaperäinen tyyli ja hyvä fiilis pukeutumisestaan. Luonnossa minua inspiroivat kasvit, värit ja muodot sekä eri säätilat tai vuorokaudenajat. Esimerkiksi taivaalla on aina upeita värisävyjä varsinkin säätilan vaihdellessa.

Olen onnellinen, kun saan tehdä unelmieni työtä. Suunnittelutyössä olen huomannut, että ideat tarvitsevat aikaa hautuakseen valmiiksi. Havainnoin koko ajan, lomallakin. Silloin on rennompaa ja olen vastaanottavaisempi ideoille.

Siirtolapuutarha-kuosi syntyi, kun pyöräilin Marimekkoon töihin Herttoniemen siirtolapuutarhan kautta. Ajattelin aina, että miten hienoa, kun mökki on keskellä kaupunkia ja siellä voi kasvattaa omaa ruokaa. Ensimmäisenä Siirtolapuutarha-kuosi päätyi Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan Oiva-astiastoon. Idea Räsymatto-kuosiin tuli ajatuksesta siirtolapuutarhamökin matoista.

On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta. Minullakin on vanhoja astioita ja myös kirpputoreilta ostettuja huonekaluja, joissa näkyy ajan patina ja eletty elämä. Minusta on arvokasta, että moni muu on voinut käyttää niitä aikaisemmin.

Pidän siitä, että suunnittelemani esineet ovat arkipäiväisessä käytössä, ei vain tiettyyn tilanteeseen suunniteltuja. Käytän Marimekon Oiva-sarjan tuotteita päivittäin. Oma suosikkini on kahvikuppi, josta nautin aamukahvini joka päivä.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 8 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Se parempi pyyhekoukku
Pyyhekoukku
Pidätkö keittiöpyyhettä käsien kuivaamiseen allaskaapin alaoven päällä, mutta pyyhe tuppaa tipahtelemaan tai S-koukun kolina ärsyttää? Aseta tarrakoukku alakaapin oven sisäpuolelle ylösalaisin, mahdollisimman ylös. Sujauta pyyhelenkki oven yli koukkuun. Pyyhe pysyy nyt tukevasti paikoillaan.
0 1 0
Rikkinäisistä sukkahousuista naamiaisrekvisiittaa
Kerää rikkinäiset sukkahousut talteen, riko niitä vielä lisää ja tee niistä koristeita Halloween-juhliin. Sukkikista saa hämähäkinseittejä, muumion harsoja tai maalattuja "verisiä" verkkoja.
1 2 0
Hyötykäyttöä Pringles-purkille ja leipäpussille
Laita tyhjä leipäpussi tyhjän Pringles-purkin sisään ja kerää siihen kaikki sisään mahtuva muovijäte. Kun leipäpussi on täynnä, vie se sisältöineen muovijäteastiaan ja laita sen jälkeen pussi takaisin purkkiin.
0 0 0
Kärpäset kiikkiin
Illalla pimeän tultua jätä WC:n ovi auki ja valot päälle vessaan. Kun kärpäset ovat löytäneet valoisaan vessaasi, sulje ovi. Nyt sinun on helppo pyydystää kärpäset pienemmässä tilassa.
0 0 0
Iloa ja yllätyksiä vuoden pimeimmälle ajalle
Päivät pimenevät ja ilma viilenee. Ihanat kosmetiikka-joulukalenterit ovat saapuneet kauppoihin, joten miksi et hemmottelisi itseäsi ja ostaisi joulukalenterin lisäksi myös marras- ja tammikalenteria! Myös joulukuun ympärillä on ihanaa piristystä availla luukkuja ja nauttia kalenterin antimista. Tammikuun kalenteri kannattaa ostaa joulukuussa alennusmyynnistä.
0 0 0
Vakiokauppalappu
Kauppaostokset pysyvät viikottain lähes samoina, mutta jos kauppaan säntää ilman lappua, jotain unohtuu varmasti. Pidän kännykässä valmista tarvikelistaa, jonka otan esiin, jos menen ex tempore kauppaan. Lisäksi olen tallentanut kuivatavarat omalle listalleen. Lista on helppo jakaa puolisolle tarvittaessa.
0 0 0