K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Henkilöt
− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

”Lapsuudenkodissani oli aina Marimekkoa. Äitini ompeli minulle pussilakanan Juhannusruusu-kankaasta, kun olin 3-vuotias. Muistan, miten tunsin oloni prinsessaksi peiton alla. Leikimme siskoni kanssa pienillä eläimillä toisen Marimekko-kankaan päällä, jossa oli kasveja.

Suunnittelijana inspiroidun ympäristöstäni ja ihmisistä siinä. Kiinnostun varsinkin heistä, joilla on rohkea, omaperäinen tyyli ja hyvä fiilis pukeutumisestaan. Luonnossa minua inspiroivat kasvit, värit ja muodot sekä eri säätilat tai vuorokaudenajat. Esimerkiksi taivaalla on aina upeita värisävyjä varsinkin säätilan vaihdellessa.

Olen onnellinen, kun saan tehdä unelmieni työtä. Suunnittelutyössä olen huomannut, että ideat tarvitsevat aikaa hautuakseen valmiiksi. Havainnoin koko ajan, lomallakin. Silloin on rennompaa ja olen vastaanottavaisempi ideoille.

Siirtolapuutarha-kuosi syntyi, kun pyöräilin Marimekkoon töihin Herttoniemen siirtolapuutarhan kautta. Ajattelin aina, että miten hienoa, kun mökki on keskellä kaupunkia ja siellä voi kasvattaa omaa ruokaa. Ensimmäisenä Siirtolapuutarha-kuosi päätyi Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan Oiva-astiastoon. Idea Räsymatto-kuosiin tuli ajatuksesta siirtolapuutarhamökin matoista.

On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta. Minullakin on vanhoja astioita ja myös kirpputoreilta ostettuja huonekaluja, joissa näkyy ajan patina ja eletty elämä. Minusta on arvokasta, että moni muu on voinut käyttää niitä aikaisemmin.

Pidän siitä, että suunnittelemani esineet ovat arkipäiväisessä käytössä, ei vain tiettyyn tilanteeseen suunniteltuja. Käytän Marimekon Oiva-sarjan tuotteita päivittäin. Oma suosikkini on kahvikuppi, josta nautin aamukahvini joka päivä.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 9 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Saumojen vaivaton putsaus
Kylpyhuoneen laatta saumojen puhdistamisesta tulee helppoa ja vaivatonta, kun laitat vartalon kuorintaan tarkoitetun kintaan käteen ja ryhdyt hommiin. Yllätyt taatusti, miten puhdasta jälkeä tulee pienellä vaivalla. Kuorintakinnas on juuri sopivan pehmeä aroille laattasaumoille!
0 0 0
Lipaisu ja kierrätykseen
Muovipurkit kierrätykseen
Anna koira nuolla jugurttipurkit ennen muovinkierrätykseen viemistä, niin säästät vettä ja luontoa.
0 2 0
Sukkanippu
Tuntuuko sinustakin usein siltä, että sukkiesi parit hukkuvat pesun yhteydessä? Ongelma on ratkaistu, kun sukkia riisuessasi teet sukkaparistasi sukkanipun ja pudotat parin nipussa pyykkikoriin. Muista avata sukkanippu, ennen kuin se päätyy pesukoneeseen.
0 0 0
Ilmavat yösukat
Tykkäätkö pitää yösukkia, mutta et halua niiden hautovan varpaita? Leikkaa puuvillasukkien teristä varvasosa pois, niin varpaasi ovat ilmavasti eikä kantapäiden rasvaus tahri lakanaa.
1 2 0
Vesi sienistä
Pakasta sienet muovipussiin litteään muotoon, niin ne sulavat nopeasti. Töki sulaneeseen pussiin joitain reikiä ja kierrä pussi kierteelle, niin vesi tursuaa rei´istä pois. Laita kuivat sienet suoraan pannulle tai kattilaan. Näin ei tarvitse painella enää sieniä ja levitellä niitä ympäri keittiötä.
0 0 0
Pinnasänky säilytykseen
Vieraspeitot ja varatyynyt pysyvät järjestyksessä vanhassa pinnasängyssä. Peittele lakanalla tai päiväpeitolla, niin pölykin pysyy loitolla.
1 1 0