Viime hetken juhlaniksit, Getty Images
Niksi-Pirkka sticker

Viime hetken juhlaniksit

Nämä mainiot niksit auttavat, kun juhlat ovat ovella ja muutama pikku juttu pitää vielä ratkaista. Niksi-Pirkka tietää!

Jos viime hetkellä juhlien järjestelyissä iskee tenkkapoo, Niksi-Pirkka auttaa. Tässä muutamia suomalaisten keksimiä vinkkejä onnistuneeseen juhlaan.

1. Hätävara-kengänpohjalliset

Lapsen juhlakengät todettiin juuri ennen kevätjuhlia hieman liian suuriksi. Ylimääräisiä kengänpohjallisia ei löytynyt, joten teimme tiskirätistä muotoonleikatut pohjalliset. Kengät pysyivät jalassa, tuntuivat pehmeiltä ja imivät myös kuumalla ilmalla hikeä.

2. Äkkilähtö juhliin

Yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan 10 minuuttia ennen saapumistaan ja kaikki paikat siivoamatta? Pidä isoa matkalaukkua (tai useita) huoneen nurkassa, pakkaa kaikki vaatteet, tavarat, lelut, lehdet ja muut tavarat sinne ja laita laukku kiinni. Kun vieraat tulevat, voit kertoa, että olette lähdössä reissuun ja pakaatte jo valmiiksi matkalaukkuja.

3. Ikkunasta pöytään

Juhlat tulossa, eikä pöytäliinaa löydy tilanteeseen? Ota kaapista kaunis valmisverho ja käytä pöytäliinan tapaan. Tulee särmää kattauksiin ja saat käyttämättömät verhot käyttöön.

4. Nopea kakkukupu

Jos täytekakkua varten ei ole sopivaa kupua, jonka alla kakkua voisi säilyttää jääkaapissa, spagetit ja pari palaa kelmua toimii loistavasti. Katko muutama kuiva spagetti kahtia ja upota niitä kakkuun niin, että osa tikuista jää näkyviin. Asettele kelmu varovasti spagettien päälle, jolloin koristelut pysyvät kauniina.

5. Tyylikkäästi tarjolle

Juhlat tulossa ja tarjoilulautaset vähissä? Mikron lautasesta saat kauniin lasisen tarjoiluastian, eikä sinun tarvitse kiireessä lähteä ostamaan uusia lautasia. Mikron aluslautanen toimii myös kakun alla, kun laitat kauniin paperisen pitsipaperin alle.

6. Cocktail-ruokavuoka

Hammastikuilla syötävien juustojen, oliivien ja makkaranpalojen tarjoiluun saat tarjoiluastian jumbokokoisesta peltisestä muffinssivuoasta. Laita yhteen vuoan koloista cocktailtikkupurkki ja täytä loput syötävillä.

7. Instant-tabletti

Käytä lautasliinaa ruokailutablettina, niin murut ja muut sotkut jäävät paperille. Ruokailun jälkeen taita servetti kasaan, etteivät murut putoa pois ja pyyhi siihen suusikin. Näin pöytä jää siistiksi seuraavaa ruokailua varten.

8. Pihajuhlien pelastus

Saat nopeasti raikkaat ja puhtaat ulkokeinun pehmusteet, kun laitat ne pussilakanoiden sisään. Saat pestyä ne helposti ja voit vaihdella keinun ilmettä erilaisilla pussilakanoilla.

9. Yhtä aikaa pöytään

Kapeita kakkuvuokia mahtuu monta vierekkäin uuniin, joten niitä kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. Saat valmistettua kerralla useamman ruokalajin yhdellä uuninlämmityksellä.

10. Kylmäksi nopeasti

Ovatko tölkkijuomasi huoneenlämpöisiä? Jääkaapissa viilennys kestää ikuisuuden. Kietaise kostea talouspaperi tölkin ympäri ja nakkaa pakastimeen. Noin 5 minuutin kuluttua sinulla on jääkylmää juotavaa.

Lue lisää niksejä

JULKAISTU   5.5.2022TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?