1. Asenna oikein

Pesukone sijoitetaan usein kylpyhuoneeseen, jonka lattia ei ole kaatojen vuoksi tasainen. Kone tulee asentaa säätöjalkojen avulla suoraan, jotta se ei pääse liikkumaan käytön aikana.

2. Pese korkeassa lämpötilassa

Erityisesti zeoliittia sisältävistä pesuaineista jää koneeseen pesuainejäämiä, jotka tuottavat hajuja ja likaavat pyykkiä. Sakan kerääntymistä voi vähentää pesemällä pyykkiä ajoittain 90 asteen lämpötilassa.

3. Sitruunahappo puhdistaa

Pari kertaa vuodessa koneeseen kannattaa lisätä 100 grammaa sitruunahappoa ja pestä kone tyhjänä 90 asteen lämpötilalla. Tarpeen vaatiessa toista pesu ilman pyykkiä kuumalla lämpötilalla ja normaalilla pesuaineella.

4. Pyyhi tiivisteet, tyhjennä nukkasihti

Kumitiivisteiden poimut on hyvä puhdistaa ajoittain rätillä. Mahdollinen nukkasihti on paikallaan tyhjentää silloin tällöin.

5. Tarkkana kannen kanssa

Käytön jälkeen pesukoneen ja pesuainekotelon luukku kannattaa jättää auki, jotta kone pääsee kuivumaan ja ikäviltä hajuilta vältytään. Päältä täytettävän koneen luukku tulee muistaa sulkea huolella pesun ajaksi.

6. Muista pesupussi

Pesupussi on paikallaan, kun pestävissä tuotteissa on helposti irtoavia osia. Esimerkiksi rintaliivien tuet tai kengännauhat voivat irrota ja rikkoa konetta.

7. Ammattilainen ajoissa apuun

Jos kone ei toimi oikein, siinä saattaa olla mekaanista vikaa. Mitä nopeammin korjaaja kutsutaan paikalle, sitä suuremmalla varmuudella kone saadaan vielä korjattua.