pukeniksit paakuva getty

Näillä talvinikseillä et palele tai uppoa lumeen

Suomalaiset selviytyvät talvesta helposti! Niksi-Pirkka keräsi parhaat ja osin jopa asialliset pukeutumisniksit.

1. Nastat vai nailonit?

"Kun piha on liukas, leikkaa sukkahousuista terät ja vedä ne kenkien päälle. Jo pitää! Värin voit valita kenkiin sopivaksi."

2. Lumistoppari sukkiksista

saapassuojat "Vedä saappaiden varsien yli katkaistut nilkkasukat tai palat sukkahousuista, niin ei mene sisään lumi, punkit, hämyrit, hyttyset ynnä muut."

3. Hait hangelle

"Vähäiselle käytölle jääneet Hai-saappaat saivat hyötykäyttöä päällä, kun leikkasin saksilla pohjat pois. Ensin pohjaton kumppari jalkaan, sitten monot. Umpihiihdossa suojaavat hyvin, ettei lumi pääse nilkoista monon sisään. Lisäksi heijastimet näkyvät hämärässä hiihdettäessä."

4. Meikki hyvin, kaikki hyvin

"Lumisateessa tai sateessa pyöräillessä saat hyvin suojattua meikkisi käyttämällä laskettelulaseja."

5. Palander pyörillä

"Paleleeko talvella päätä pyöräillessä? Käytä laskettelukypärää pyörämatkoilla, niin ei enää päätä kylmää. Kaupan päälle saat hyvän turvallisuuden."

6. Kerrospukeutumisen ylätaso

"Kun pyöräilet kylmällä säällä ja kuuntelet musiikkia kuulokkeista, käy korviin kylmä viima. Vedä päähän pipon alle alushousut, joissa on kuminauha sopivalla kireydellä, jotta kangas pysyy mukavasti korvan päällä. Ulkopuolinen ei arvaa mitä pipon alla on, koska vain alkkarien reunat näkyvät."

7. Hokkarit hiessä?

"Paleleeko varpaitasi luistellessasi? Laita suodatinpussit sukkien päälle, lämmittää kummasti. Ei toimi liian pienissä luistimissa."

8. Pilkillä pitempään

"Vanhasta makuupussista voi tehdä pilkkihaalarin kalastusretkille. Leikkaa makuupussi alhaalta haaroihin asti halki ja ompele puoliskot yhteen lahkeiksi. Puhkaise olkapäitten kohdille käsille reiät. Takki alle, huppu päähän ja pilkille. Toimii myös moottorikelkkahaalarina."

9. Vilukissan pohjatyöt

"Onko pakkasilla lattiat kylmät eikä villasukkakaan pidä jalkoja lämpöisenä? Laita villasukan sisään pohjallinen."

10. Kalikat lämpimiksi

"Taita kylpypyyhe kahtia ja ompele molemmat reunat yhteen. Illalla kun kömmit peiton alle vuoteeseen, sujauta palelevat jalkasi pyyhepussiin, niin jalkasi lämpenevät hetken kuluttua."

Lue lisää niksijuttuja!

JULKAISTU   24.12.2020TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?