K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Verenpaine, vitamiinit, mieliala... Näin suotuisasti sienestys meihin vaikuttaa

Verenpaine, vitamiinit, mieliala... Näin suotuisasti sienestys meihin vaikuttaa

Kodin talous
Sieniretki tekee hyvää niin mielelle kuin kehollekin. Metsässä samoilu palkitsee, vaikka saalis jäisi niukaksi.

MÄTTÄÄLTÄ KUULUU RAPINAA, ja pian lintu lehahtaa lentoon. Sieniretki tarjoaa leppoisaa liikuntaa ja koko joukon luontoelämyksiä, kunhan vain maltat pysähtyä katselemaan, kuuntelemaan ja haistelemaan. Lyhytkin pyrähdys luonnossa laskee tutkimusten mukaan verenpainetta ja sykettä. Lisäksi se vaikuttaa suotuisasti mielialaan. Siinä mielessä saat aina satoa, vaikka kori ammottaisikin tyhjyyttään kotimatkalla.

Myös sienten syöminen on terveysteko. Ne sisältävät paljon kuitua, vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita. Kantarellissa ja suppilovahverossa on myös D2-vitamiinia. Sienet ovat varsin kevyttä syötävää: noin 90 % niiden painosta on vettä. Niissä on kuitenkin mukavasti proteiinia suhteessa energiamäärään. Sienissä ei ole gluteenia, joten ne sopivat myös keliaakikoille.

Jos et ole kokenut sienestäjä, nappaa koriin mukaan sienikirja tai lataa sovellus, kuten Sieniopas, kännykkään. Kaikkia lajeja ei tarvitse ottaa kerralla haltuun, vaan voit opetella vaikkayhden kerrallaan. Retkellä voi olla iloa myös PlantSnap-sovelluksesta, jonka avulla tunnistat sienten lisäksi metsän kasveja.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0