Ihana vappu kotosalla – nappaa hauskat ja herkulliset vinkit

Kotivapun ei tarvitse olla tylsä. Tutustu sesongin herkullisimpiin resepteihin ja ideoihin, joilla nostat tunnelman kattoon.

1. Kevään ensimmäinen piknik

Vaikka vappua vietetäänkin tänä vuonna kotona, ei piknikiä tarvitse silti unohtaa! Viritä viltti omalle pihalle, parvekkeelle tai vaikka keittiöön. Runsaan pikniktarjoilun äärellä vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Testaa vaikkapa vuohenjuusto-kanawrappeja, lohilevypiirakkaa tai limejuustokakkua purkissa. Palanpainikkeeksi sopii raikas sitruunalimonadi eli lemonade. Se on myös mainio siman korvike. Piknik-koosteessa on mukana roppakaupalla herkullisia reseptejä.

Vinkki! Kutsu ystävät etäpiknikille vaikka Whatsapp -ryhmän avulla. Eväiden esittely on mainio ohjelmanumero.

2. Vappu lasten ehdoilla

Helppoa, herkullista ja hauskaa – siinä tärkeimmät lähtökohdat onnistuneeseen vappuun lasten kanssa. Tutustu reseptikimaraan, josta löydät ohjeet sateenkaarivartaisiin, vappuhodareihin ja pikamunkkeihin. Mukana myös hauskaa tekemistä kuten ohje eläinnaamarien valmistukseen.

3. Pom pom -pallot heilumaan

pompom ja viiri Jos kotona on vaikea heittäytyä juhlatunnelmaan, koristelu tekee taatusti terää! Askartele vaikkapa muhkeita pom pom -palloja, keväinen juhlaköynnös tai pastellisävyinen hapsuviiri.

4. Henkäyksen kevyt meikki

Jos olet viettänyt monta viikkoa meikittömänä trikooasussa, kevytkin ehostus tuo suuren juhlan tuntua ja nostaa fiilistä. Nappaa Ida Jokikunnaksen vinkit luonnolliseen juhlameikkiin tai helppoon ja kevyeen kevätmeikkiin.

5. Ihana juhlakampaus

Kotosalla ollessa ehtii rauhassa harjoitella pari pomminvarmaa juhlakampausta. Testaa itsellesi tai valitse joku perheenjäsen uhriksi. Kokeile vaikkapa läpivetolettiä, tyttömäistä kukkalettiä tai parissa minuutissa syntyvää boheemia nutturakampausta.

6. Hykerryttävän herkulliset munkit

Munkkibaari Hillolla vai ilman? Kuorrutuksella vai sokerihunnulla? Tutustu vapun munkkispesiaaliin, josta löydät kaikki tarvittavat ohjeet ja monta herkullista reseptiä mehevistä rahkamunkeista supernopeisiin pikamunkkeihin. Mukana myös vegaanisen ja gluteenittoman taikinan ohje. Jos haluat revitellä oikein kunnolla, tee herkkupöydän katseenvangitsijaksi upea donitsitorni.

7. …ja näin niiden paistaminen onnistuu!

Tarkista seikkaperäisestä kuvaohjeesta, miten munkkien paistaminen etenee vaihe vaiheelta. Muistatko esimerkiksi sitä, mikä on ihanteellinen paistolämpötila ja -aika tai kuinka monta munkkia voi paistaa kerralla? Tämä kaikki selviää ohjeista, joilla onnistut varmasti.

8. Vapun paras kakku

Oletko juustokakkujen, kahvikakkujen vai piirakoiden ystävä? Kokosimme yhteen parhaat vappukakkureseptit, joista löytyy takuuvarmasti juuri omaan makuun sopiva leivonnainen. Mukana muun muassa turkinpippurijuustokakun, inkivääri-kinuskikakun ja limettipiirakan ohjeet.

9. Mikä menu maistuisi?

piknik menu Jos haluat päästä helpolla, valitse valmis vappumenu. Mukana viisi vaihtoehtoa: helppo, perinteinen, vegaaninen, trendikäs ja grillaajan menu. Jokaisessa menussa on mukana herkullisia suolaisia ja makeita vaihtoehtoja.

10. Vapun parhaat viinit

Kaipaatko sitä täydellistä viiniä grilliruokien kaveriksi, piknik-herkkujen kyytipojaksi tai seurusteluun? Tutustu vuoden 2022 parhaisiin vappuviineihin ja parhaisiin kuohuviineihin.

Lisää vinkkejä vappuun:

JULKAISTU   8.4.2022TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Johanna Kinnari, K-Ryhmä

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?